Ryggoperation

2005 blev Andreas stelopererad i ryggen, samma dag som hans pappa Sten fyllde 40 år. Det var en fruktansvärd dag, vi hade haft många funderingar fram och tillbaka om vi skulle behöva steloperera Andreas och vad det skulle innebära. Vi visste ju att Andreas blir väldigt stressad av situationer han inte har kontroll över, han har oftast full koll och känner in allt med sin kropp och operationer som inte går att förbereda för honom brukar oftast sluta med att han får magsår av stress. Blödande magsår har han haft några gånger tidigare.

Som sagt hade vi vänt ut och in på oss själva innan vi gick med på en operation med råd från läkaren att än så länge var det ingen större fara med hans snedhet men om nåt år kommer det att vara värre, och ju äldre han blir och ju större skadan är desto jobbigare blir operationen, och tillslut kommer det att påverka lungorna och då finns det inggen återvändo ändå.
Nåt som är oerhört tungt är när man måste ta stora viktiga beslut åt någon annan, och ett beslut som man inte vet om det är det rätta eller inte!!!


Vi började i alla fall morgonen med en liten skumpa för att fira Sten, fira och fira vet jag ju inte, det var inte direkt den stämningen men ett litet grattis blev det i alla fall :)


Sen var det dusch och fix inför operationen, och det var en mardröm och lämna Andreas till operationsteamet, han var otroligt ledsen och han brukar inte vara så ledsen men han kände väl in vår ångest/oro inför operationen. Operationen tog 7 timmar. Och det var lååångaaa 7 timmar av väntan. Men operationen gick bra och vi blev inte kvar mer än ett dygn på IVA.Nere på avdelningen blev vi kvar i tre dagar, och då var det full aktion med att göra gipsform till en korsett som Andreas skulle ha på sig så fort han kom upp för att hålla ryggen rak. Korsetten hade han  i fyra veckor, men som tur var inte på natten.

Vi fick flyga ambulansflyg hem, blev hämtade med ambulans på flygplatsen som körde oss hem.


Skönt att vara hemma tyckte vi men det tod bara en dag så satte stressen in på Andreas. Hans kropp  var ju annorlunda och främmande, han hade självklart smärtor och det blev ett blödande magsår. Så det var bara att lägga in oss akut på lasarettet men det är en annan historia....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar