BadetAndreas älskar att bada i "alla" slags vatten. Men han föredrar förstårs när det är lite varmare i vattnet så att bada i havet brukar det sällan bli fast vi bor på en ö. Då väljer han hellre att ligga och gassa i solen, för det njuter han också av.

Numera när Andreas badar i bassäng som vi gör en till två gånger i veckan så har fått för sig att bara ligga och flyta omkring utan att behöva anstränga sig, förr så var han mycket mera aktiv i vattnet, så nu har vi bytt ut hans badkrage till en badring för då blir han tvungen att jobba i badet för att hålla sig flytande och få kroppen rätt i ringen. Bra träning för honom..
Jag tycker det är bra att Andreas får jobba när han badar, framför allt så blir ju kroppen mycket lättare i vattnet och då kan man ju passa på att stretcha lite extra och det bästa är ju som sagt att han jobbar alldeleles själv, det stärker ju hans muskler och rörlighet.
Ibland sätter vi tyngder på fötterna så han får ta i lite extra.Dom dagarna Andreas inte vill göra någonting i badet (det finns sådana dagar också) så brukar han få ha badkragen och då brukar vi ta hans hand och visa honom till bassängens stång som går runt bassängen, och där brukar han ta tag och dra sig runt bassängen, ett bra sätt för Andreas för att få bassäng/rums uppfattning. Sen kan han stanna vart han vill i bassängen.

Vi brukar börja badet med att vi tar Andreas ansikte under vattnet och han har blivit jätte duktig på det, han håller andan jätte fint, vi räknar till tre för att förbereda honom sen håller vi för näsa och mun för honom och man kan känna att han håller andan, så nu har han blivit så van med det att när han råkar komma under vattnet av misstag så får ingen kallsup längre, blir inte heller lika rädd..Andreas skrattar glatt när någon skvätter vatten på honom och det skall gärna vara liv och rörelse i basssängen, mycket bus och gärna musik på full volym.Självklart så vill Andreas alltid avsluta sitt bad med en stund i bastun!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar