Onsdagsgympa

Idag hade jag och Andreas pappa Sten äran att få vara med Andreas på hans onsdagsgympa. Vem som blev svettigast var inte svårt att lista ut. Tonårstrots finns det visst något som heter. Gympan började idag med att ta sig runt i gympasalen med sin rullstol till musik och stanna och stå still när musiken stoppar. Och självklart blev Andreas jagad av Rickard, en kompis som också är med på gympan, så vi fick ha full fart hela tiden.


Efter den gemensamma aktiviteten så har alla varsitt träningsprogram som man följer. Andreas träning går ut på att använda händerna, hålla i utan att släppa taget, styrketräna, sitta själv och hålla balansen.

Först hämtning av matta

 Sen jobba tillsammans med sjukgymnasten

 Bäst att hålla i sig!!

Liggande  rockringsträning

Riktigt kul det här!!

Andreas gjorde lite som han själv ville idag, struntade i vad vi sa men i det stora hela blev det bra ändå. Han visade att han kan hålla i och dra, att han är stark, att han kan sitta å hålla balansen helt själv men där emellan så flamsade han mest.

 Jaa, jag kan hålla balansen...

 Sluta kittla mig i nacken...

Ryggläge

 Idag var det två sjukgymnastelever med från Uppsala som skall vara med några gånger framöver och dom skall hjälpa till och komma på lite andra träningsmoment man skulle kunna göra. Det är alltid bra med lite nytt tänk så det skall bli spännande. Det ser vi fram emot.

Efter 45 min träning så är det avslappning och då är det meningen att man skall vara tyst å ligga och slappna av till njutningsfull musik men heter man Andreas så fnittrar man och "snackar" så man stör alla andra.

Som sagt.... Undra vem som blev tröttast ??


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar