Korttidsboendet Ventilen

Varannan helg är Andreas på Ventilen, ett kortidsboende för funktionshindrade. Det är bra på många sätt tycker vi, Andreas får göra lite annat och umgås med sina kompisar som också är där på helgen och vi föräldrar får avlastning och möjlighet till att ladda batterierna.
 På Ventilen är dom fyra barn/ungdomar som brukar vara inne samtidigt. Andreas åker dit efter skolan på fredagen och kommer hem på måndagen igen efter skolan.

Där brukar assistenterna vara påhittiga och göra massor av roliga saker tillsammans med ungdomarna, dom lagar mat, bakar, badar, går på disco och mycket annat. Trädgården som finns där delar dom med ett annat korttidsboende, så dom brukar vara ganska många som umgås.

                                     Fram med grillen och Andreas hjälper gärna till...


Nu i helgen när Andreas var på kortis så hade han varit och badat tillsammans med syrran, det gillar Andreas när hans syster kommer dit och badar med honom, men den här gången var hon bara på kanten men det gör inget för Andreas blir lika glad ändå.

På lördagkvällen var Andreas på disco och det var ju en höjdare. Alltid lika roligt med musik och dans tycker han, det hade varit fullt ös. Kvällspromenad tillbaka och sen var det sängen för hans del, hade somnat nästan på direkten.
Natten hade varit bra och andningsmasken hade fått vara på en hel del, sammanlagt sex timmar. Det känns jätteskönt att han accepterat den så många timmar.

Det hade tagit tid för Andreas att komma igång på söndagen, hela förmiddagen hade han varit seg, det är hårt att ligga på topp.... Men när han väl vaknade till så var det fullt ös igen.Dom hade i alla fall hunnit göra det som man alltid bör göra med Andreas för att bevara  hans rörlighet som att stretcha, massera, rörelseträning och stå i ståskalet. Dom hade även blivit inbjudna till grannen på fika och tagit en långpromenad tillsammans med kompisarna.

Söndagskvällen gick åt till att packa och fixa för hemgången på måndagen och en skön dusch innan soffmys till tvn och så skall det låta.


Andreas hade somnat med masken på och nästan sovit med den hela natten, det känns ju för bra för att vara sant, nu återstår det bara att se om han gör det på hemmaplan också, det är ju inte alls så säkert.

Så var denna kortishelg över för denna gången.

1 kommentar:

  1. Helene Ragnehag20 mars 2012 00:45

    Den här bloggen är helt fantastisk. Det är verkligen kul och intressant att läsa om Andreas liv och vardag och man blir väldigt inspirerad.
    Att man ska se livet som en möjlighet inte som en begränsning ( Man får sig en tankeställare) Mycket klokt .

    SvaraRadera