Semester 2012

Självklart skall Andreas med på husbilssemester.

Dom coola killarna redo för avfärd!

Vi började med att ta färjan från ön till Nynäshamn, vår tanke var att åka till Dalarna men efter att kollat väderleksrapporten så skulle det fina vädret vara i södra Sverige och regna uppåt Dalarna så vi ändrarde oss och åkte neråt istället. Vårt första stopp blev Söderköping dit vi anlände på kvällen. Efter att åkt 23 mil tyckte vi det var dags för Andreas att sträcka ut så han fick stå i ståskalet och såklart så hade vi datorn med till honom så han kunde stå och lyssna på musik samtidigt.

 Inte helt lätt att få Andreas i ståskalet.

 Perfekt höjd för att stå vid köksbänken

Fastsurrad stod han och lyssnade på musik

En promenad i Söderköping på kvällen blev det också, det var en otroligt varm kväll med ungefär 25 grader.
Eftersom vi inte hade tillgång till ström på natten fick Andreas sova utan "Stella" andningsmasken, men det gick bra det också. Han somnade som en prins efter massa bus och skoj.

Uppspelt och busig när det var sängdags

Efter frukosten dagen därpå åkte vi vidare mot Hillerstorp och High Chaparral. Vi checkade in på deras camping där vi började med att ta en dusch. Tur det fanns handikapp dusch så vi alla kan få plats, det krävs ju lite trixade och fixade för att det skall fungera. Efter det hade vi en jublande glad kille.

 Nyduschad och njuter av campinglivet

På kvällen var det live musik, en trubadur i restaurangen, så där blev vi sittande med Andreas för han tycker ju så väldigt mycket om att sitta å lyssna på musik och speciellt livemusik. Det är roligt för när han känner igen låtarna så skrattar han så mycket att rullstolen vibrerar.

Alltid lika kul när man känner i låtarna och kan sjunga med...

Tillbaka i husbilen efter ännu en dag i värmen, 20 mils bilfärd, massa intryck och  härlig musik så somnade Andreas som en stock, fast denna gång med "Stella" på.

Nu var det dags för att besöka High Chaparral

Tre Gringos...

Vi började dagen med att ta tåget...Förra gången vi var där fick vi inte åka på tåget med rullstol men den här gång var det inga problem, vi fick stå utanför själva kupén och det gick ju bra det också, då hade man full uppsikt både ute och inne eftersom det händer så mycket på vägen.


Det kommer rånare ombord och vid ett stationstopp är det teaterspel med duellering.


Andreas skrattade konstant när han åkte, det vibrerade, gnisslade och tjöt om rälsen, det var en massa skjutande med pistoler och ett himlans liv från barn och vuxna. 

Hur kul som helst 

Det skall hända något, helst hel tiden då är det som roligast tycker Andreas. Så det blev inte bara ett åk med tåget!!

Vi var även och tittade på The Lucky Luke show, det tyckte Andreas också om, allra helst när det var sång och musik. Sen var det dags för lunch och utrsräckning i husbilen, skönt att kunna gå dit och pausa en stund för det var runt 30 grader, så det var stekande hett.

Behövdes svalkas emellanåt..

Självklart gick vi tillbaka för att uppleva lite mera, och med stark minne från sist vi var där så tyckte Andreas jättemycket om indianshowen, så vi tänkte att den får vi ju inte missa. Men Andreas tyckte den var urtrist, det hände ju ingenting egentligen, bara massor av trummande och ohmande, så det vara bara att gå därifrån innan han bröt ihop.
Man fick känslan av att han växt ifrån det, han ville ha mer action!
Så det blev mera tåg!!

Lika roligt även denna gång!!

Tllbaka i husbilen svettiga och trötta efter allt strosande, tågåkande och shoppande så fixade vi mat och tog en välbehövlig dusch. På kvällen gick vi  saloonen för att lyssna på en "cowboy"  som satt och underhöll med sång och gitarr, där blev vi sitttande till sent.

I baren på saloonen

Dagen efter var det dags att fara vidare mot Örebro men med stopp i Hjo. Det var inte så många mil, ungefär 13 mil, där landade vi runt luchtid. Andreas började med att stå i ståskalen sen tog vi en promenad till hamnen och runt stan. Verkligen en jättemysig stad och en toppen camping.
På kvällen var det linedanceuppträdande som vi var och tittade på, och Andreas var på topp som vanligt.

Vidare till Örebro där vi tog in på Gustavsviks camping.

Skönta att kunna sitta ute å lyssna på musik

Tog en promenerade till Jesper, Andreas bror som bor mitt i city. Andreas blev jätteglad av att träffa sin brorsa :))
Tillbaka till campingen blev det dusch och fix inför kvällen.
Andreas hann självklart med att stå i ståskalet också, vi försöker få honom att göra det minst en gång om dagen, även i husbilen.
Vi hade en toppenkväll tillsammans med Jesper men man blir trött av allt resande, alla intryck och upplevelser så Andreas somnade tidigt och snarkade gott zzzz

Vi vaknade till mulet väder, men det gjorde inget för vi tänkte ha en shoppingdag tillsammans med Jesper så Andreas fick börja med att stå i ståskalet. Sen tyckte han inte det var någon höjdare att gå på Ikea och Media Markt, men man kan ju inte alltid ha roligt.

Men desto roligare blev det när regnet öste ner och det smattrade hårt mot markisen och husbilstaket, vi tog även en minigolfrunda mellan regnskurarna.

Det lät roligt när regnet smattrade mor markisen

Dagen efter lämnade vi Örebro för denna gång och åkte till Trosa. Där stod vi i deras hamn där det finns 4 st ställplatser för husbil, så man kan få el. Vi har ju varit tvugna att ha golvvärmen på för det var en natt vi upptäckte att det blev för kallt för andningsapparaturen så det blev kondens i slangen. Men efter det har det fungerat bra och det märks att Andreas sover bättre med den, inga snarkningar!

Tyvärr hade dom ingen handikapp/familjedusch i Trosa gästhamn så det var bara att göra det i husbilen. Med mycket trixande och fixande gick det också, men som sagt, inget man gör man varje dag. :)

Lite trångt för två pers......

Trosa bjöd på blandat väder, sol och regnskurar så det blev att strosa i deras fina stad när solen var framme och roa oss i husbilen vid regn, men Andreas var jublande glad ändå.
Våran sista kväll i husbilen var Andreas ovanligt fnittrig och på glatt humör, han kanske hade lite hemlängtan ändå.

Så var det dags för hemresa och Andreas fortsatte att vara jublande glad och fnittrade hela båtresan hem. Väl hemma så ville han vara på sitt rum, sitta vid datorn och lyssna på musik, som vilken tonåring som helst. Borta bra men hemma bäst...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar